Център за лидери в училище откриха в сградата на 19 СОУ "Елин Пелин"

На специалната церемония бе и Йорданка Фандъкова

В сградата на 19 СОУ "Елин Пелин" се състоя специална церемония по откриване на модернизирания Център за лидери в училище. Церемонията бе открита от директора на училището Детелина Арнаудова, а сред официалните гости бе кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, предаде Фокус.

"Училищните инвестиции са общо дело, когато училището, бизнесът и родителите си подават ръка, за да може да се получи резултатът", заяви Фандъкова. Кметът благодари на директорката на училището. "19-то училище показа, че има стопани и че те живеят тук много добре. Аз лично видях в един репортаж по телевизията как децата събират със собствени средства и различни самоинициативи, за да се включат в проекта. Това ни мотивира да се включим и да помогнем този проект да се случи", коментира Фандъкова.

"Столична община инвестира в образователните институции в училищата и в детските градини - един от примерите е 19 СОУ. Тук през последните години са инвестирани близо 1 000 000 лева. Това са средствата за енергийна ефективност - училището беше включено в първата програма, а финансирането беше по ОП "Регионално развитие". Резултатите бяха на лице", заяви Фандъкова.

По думите й училището е спестило от средства за отопление и ги е инвестирало в заплати за учителите, в дейности за децата.