Четирима са изчезнали в Смолянско, още толкова бедстват на Рожен

Има и сигнал за група туристи от Ямбол

Мъж от смолянското село Кремене е в неизвестност от вчера. Това съобщи пред "Фокус" заместник-областния управител Адриан Петров. И уточни, че неговата жена е подала сигнал едва днес.

Най-вероятно човекът се намира в местност над селото. Там той отглежда животни. Спасителен екип е тръгнал към мястото, но заради обилния сняг е трудно да стигнат до него.

Още трима души се издирват в община Неделино - от село Падина към село Изгрев, съобщи агенция "Фокус", позовавайки се на Първан Секиранов - директор на Дирекция "Оперативни дейности" към Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН).

"Екипите на ПБЗН са се свързали с тях, обозначили са къде точно трябва да ги потърсят, но има много паднали дървета и придвижването е бавно. Надявам се, че всичко това ще приключи благополучно", каза още Секиранов. И уточни, че няма сигнал за други бедстващи.

Има и сигнал за група туристи от Ямбол, които са отседнали в мотел, намиращ се над село Борино. Те са там вече пети ден, но снегът в района е много голям и могат да си тръгнат след като бъде разчистен.

Четирима души, които работят в обсерваторията на Рожен, също са в снежен капан. Екипите са започнали разчистването на снега до НАО-Рожен.

По-рано днес бе пуснато електрозахранването в Гълъбово и Смолян. В областния град са с нарушено електрозахранване вече трети ден.