Добро утро, София!

Всичко, което трябва да знае всеки, уважаващ себе си столичанин :)

Добро утро! Сутрин минутите са кът. Независимо дали трябва да правите закуска за домашните или се чудите с кой маршрут да финтирате трафика. И за да няма неприятни изненади (приятните са желателни, даже задължителни), ето информация за всичко, което са предвидили звездите, монополистите и мартенският циклон за столичани днес.

Първо, да не забравим имениците (все пак, колкото и да му се работи на човек, времето в офиса ще свърши, и трябва да сме подготвени с инфомация кой ще черпи днес): Днес Православната църква почита паметта на Св. Галина. Имен ден имат Галина, Галя, Галин.

Честито на имениците и да почерпят!

ВРЕМЕТО

Днес - о, чудо, снегът ще спре. Последните снежинки (дано да са последните и за тази зима) ще прехвърчат около 9 часа. Но облаците над София ще се задържат. Ще отстъпят леко едва привечер. Ще духа слабо от изток. През деня температурите ще бъдат между -1 и 3 градуса.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА

В столицата Слънцето ще изгрее в 6:48 и ще залезе в 18:26 ч. Продължителността на деня е 11 часа и 38 минути.
Луната е в намаляваща фаза. Какво ни очаква на 10 март вижте в хороскопа на нашата астроложка Елена ».

ТРАФИК

От вчера има промяна в маршрутите на автобуси № 77 и 82. Къде още има промяна в трафика на столицата вижте тук ». Ако ще тръгвате на път, бъдете спокойни - всички автомагистрали са отворени за движение и по тях може да се пътува безпроблемно.

БЕЗ ВОДА

Четири района в столицата ще останат на сухо днес. Кои са те и от кога ще бъде спряна водата може да прочетете тук »

ПРЕДСТОЯЩО

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе среща с министъра на външните работи на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. В Министерския съвет премиерът Бойко Борисов също ще разговаря с външния министър на ФРГ.
От 9:00 часа в Гранд хотел "София", зала "София" председателят на парламентарната Комисия по образование и наука и народен представител от ПП ГЕРБ Милена Дамянова ще проведе работна среща с Български форум на бизнес лидерите.
От 9:00 в Съдебната палата ще се гледа делото срещу прокурорския син Бисер Андреев, виновен за загиналите през 2011 година, на тротоара на бул. "България" - Паола и Николай.
От 09:45 в Фондова Борса-София ще се включи в глобалната инициатива за развитие на финансовата грамотност на младите хора Global Money Week.
От 10:00 в Клуб "Максим" на Театър "Българска армия" (ул. "Г. С. Раковски" 98) ще се състои благотворителна изложба-базар под надслов "Опознай природата и я опази".
От 10:00 в големия салон на БАН (ул. 15 ноември, 1) на тържествена церемония Председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров ще връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза“ на БАН на Бьорн Савен от Швеция.
От 10:00 в НДК ще се състои кариерния форум "Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот".
От 10:00 до църквата "Св. София" Клубът на приятелите българи и евреи ще проведе Ритуал в чест на Спасителите на българските евреи и в памет на депортираните от хитлеристка Германия евреи от Вардарска Македония и Беломорието.
От 10:25 министър Даниел Митов ще се срещне с министъра на външните работи на Федерална република Германия – д-р Франк-Валтер Щайнмайер и ще дадат съвместен брифинг в сградата на МВнР.
В 10:45 в Конферентната зала в ж.к. Младост І, бул. "Андрей Сахаров“ №1, ет.4, Столична община организира пресконференция във връзка с представяне на резултатите от проект "Технологично обновление и ремонт на Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания ЕООД, гр. София" с бенефициент Столична община.
От 11:00 Министерство на земеделието и храните организира кръгла маса за подготвяните нормативни промени в горския сектор, която ще се състои в хотел "Балкан – Шератон“, зала "Сердика“.
От 11:00 в Министерство на икономиката ще се проведе пресконференция, на която министър Божидар Лукарски и председателят ДАМТН Стефан Цанков ще представят изготвените промени в Закона за техническия надзор, свързани с осигуряване на безопасността на асансьорите в страната.
В 11:00 в големия салон на БАН започва лекция на проф. Теймурас Курцхалия от Института по молекулярна клетъчна биология и генетика "Макс Планк
От 11:00 в Националния пресклуб на БТА Сдружението за модерна търговия (СМТ) и Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България (НБСХСБ) ще подпишат "Споразумение за сътрудничество на браншови сдружения по веригата на доставки на хранителни стоки за подобряване на бизнес средата и стимулиране на лоялните бизнес практики".
От 11:00 в зала София, Гранд Хотел София ще бъде представен десетият брой на Юридически барометър – гражданска инициатива за наблюдение, анализ и оценка на състоянието и развитието на правния ред в България.
От 12:00 пред мемориалната плоча, намираща се до сградата на Народното събрание, Организация на евреите в България "Шалом" организират възпоменателна церемония по повод Деня на спасението – 10 март, отбелязване на 72 години от спасяването на българските евреи и почитане паметта на жертвите на Холокоста.
В 14:00 в зала "Света София", председателят на парламента Цецка Цачева ще присъства и на инициатива, посветена на 72 години от спасението на българските евреи. Събитието се организира от Израелско-български институт и ще се проведе под патронажа на Цецка Цачева.
От 14:00 министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще даде брифинг след поредната от серията дискусии, свързани с предстоящата пенсионна реформа.
От 14:00 в зала 61 на Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се състои тренинг за медийни професионалисти на тема: "Отразяване на темата бежанци и мигранти".
В 18:00 в столичната галерия "Райко Алексиев" ще бъде открита изложбата на Георги Нейков под заглавието "(Не)случайни" фотографии".
В 18:30 в Центъра за култура и дебат "Червената къща" започва публичен дебат на тема: "Гори, биоразнообразие и устройство на територията".
В 18:30 Клуб "1-ви ноември" започва среща-дискусия в конферентната зала на Софийския университет във връзка с година от смъртта на проф. Николай Василев.