След трагедията в Крушевец: Гранични пристигнали да пазят Костадин от линч

Това разказа днес в съда близък на родителите на прегазената 11-месечна Красимира

Малко след като леката колата, управлявана от Костадин Стоянов блъска количката с 11-месечната Красимира в нея, колеги на граничния полицай пристигнали за да го предпазят от хората от Крушевец, които искали да го линчуват. "Добре, че бързо дойдоха негови колеги да го защитят, защото щеше да стане страшно“, разказа пред съда свидетел, близк на почерненото семейство, Милчо Иванов.
Родителите на загиналото дете заведат и граждански иск срещу Стоянов, но не успоредно, а след като приключи наказателното дело срещу него.

Това сана ясно днес, в първия ден от процеса срещу Костадин Стоянов, който на 11 септември м.г., сутринта, катастрофира самостоятелно, губейки контрол върху автомобила си се блъска в скосена част от тротоар, където блъска количката с детето.

Единственото, което каза на излизане от залата 37-годишният мъж беше: "Ужасно съжалявам!"

Според овинителният акт, Костадин Стоянов е шофиал, при наличие на концентрация на тетрохидроканабинол в кръвта и урината над 50 ng/ml,.
Той е управлявал лек автомобил „Рено Канго“, в посока от Малко Търново към Бургас. В близост до магазин за хранителни стоки в селото, той губи контрол над колата, в резултат на което е навлязъл в лентата за насрещно движение, а след това и в тротоара.

Защитата обаче е категорична, че има пропуски в разследването и настоява за нови експертизи, позовавайки се на сроковете, в които са изпратени пробите - кръв и урина на обвиняемия. Първоналачната проба не е отчела подобни резултати, тя е била направена няколко часа след трагедията. Същите проби са били изпратени в лаборатория в столицата 13 дни по-късно. Именно те отчитат различните резултати, предвид че съхранените проби а негодни 24 часа след като бъдат взети.