Искат хеликоптер за две болни жени в Ардино

Животът

10-03-2015, 12:35

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Обстановката в Кърджалийско остава тежка

От Областния кризисен щаб в Кърджали са поискали хеликоптер за извозването на две жени в тежко медицинско състояние от бедстващата община Ардино, съобщи БТА. До района не може да се стигне по друг начин, заради високите преспи и активирали се свлачища в района, съобщиха от щаба.
Обстановката в област Кърджали остава критична. Едната жена е от с. Голобрад и е онкоболна, а другата - от с.Брезен е инсулинозависима с инвалидност. Двама диабетици от село Любино
имат нужда от инсулин. Постъпил е сигнал и за семейство с 6 гладуващи деца в с. Голобрад, допълват от щаба. Екип на БЧК, заедно с народния представител Цвета Караянчева пътуват с
високопроходим автомобил към община Ардино, за да доставят лекарства, вода и храна на хората от бедстващите села.
Продължава разчистването на пътя Кърджали - Ардино, като снегорините към момента са на 4 км. от общинския център, но са възпрепятствани на разклона за Далджата, заради паднали дървета. Освен хеликоптер, е поискана и специализирана снегопочистваща техника от министерството на отбраната - пет верижни машини УТВ  и товарна платформа.
Четири общини от област Кърджали продължават да са без ток, с изключение на район Бенковски в община Кирково. Това са общините Кирково, Ардино, Джебел и Крумовград. В община Черноочене електрозахранване има само в централната част и в горната махала на с. Свободиново. В община Кърджали на тъмно са 10 села, в Момчилградско без ток са част от градските квартали и 14 населени места.
Затворен за движение остава пътят Кърджали - Асеновград през Паничково, а Хасково - Кърджали е проходим само за леки автомобили. Товарните автомобили се пренасочват през с. Мост.