Хванаха наркопласьор и клиентите му по време на сделка

Полицията е иззела 28 г марихуана

Четирима мъже и жена от столицата били задържани в момент на покупко-продажба на наркотици по време на полицейска операция в кв.”Овча купел”, съобщиха от МВР.

Задържани са продавачът М.Ж.- Пъпката /25г./, известен на полицията и осъждан за притежание и разпространение на наркотици и клиентите му Г.С./21г./ - с регистрация за наркотици, С.Т./21г./- осъждан за притежание и разпространение на наркотици, С.П./22г./- осъждан за кражби и грабежи и 21-годишната Й.Т.

При последвалите обиски и претърсвания полицаите открили и иззели мобилни апарати, пари, полиетиленово топче с растителна маса, пакетчета бяло прахообразно вещество, спейсбек с растителна маса, саморъчно свита цигара, спейсбек с вещество на бучка, полиетиленов плик с вещество на кристали и  електронна везна.

Петимата били задържани за 24 часа в полицията, а по случая е образувано досъдебно производство. От изготвената експертна справка станало ясно, че иззетите вещества са марихуана, с тегло 28 г. След доклад на материалите по случая в Софийска градска прокуратура на М.Ж. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354 а от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, която в последствие е изменена в постоянна.

Клиентите му са разпитани като свидетели и освободени.