Община Сливен сключи пет договора за саниране на жилища

От началото на кампанията до момента има 44 регистрирани Сдружения на собствениците

12 заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност са подали миналата седмица в общината регистрирани сдружения на собственици. 9 от заявленията вече са одобрени и община Сливен е сключила договор с 5 от сдруженията. Документите на други 4 в момента се обработват и днес предстои подписването и на техните договори, съобщи заместник-кметът Иван Манчев.

"Договорите на готовите сдружения са подписани от кмета на община Сливен и сега предстои те да бъдат обработени в Областна администрация Сливен", посочи Манчев и подчерта, че след тази процедура в областна администрация Сливен ще се подпише тристранен договор между общината, областния управител и Българската банка за развитие, с който на практика се дава началото на процедурата по саниране на сградите.

Досега са подписани договори със следните сдружения на собственици: "Сливен, Българка-24". "Сливен, Дружба – 11". "Сливен, Сини камъни-2". " Сливен, Клуцохор – 4" и "Сливен, Г. С. Раковски" 80. Блоковете са изградени по индустриален способ за ЕПЖС преди 1999 година като единствено този на сдружението на собствениците "Сливен, Г. С. Раковски" 80 е изграден по система "ЕК".

От началото на кампанията до момента в община Сливен има 44 регистрирани Сдружения на собствениците, а в процес на подготовка са документите на още 5 такива сдружения. Заместник-кметът Иван Манчев подчерта, че заедно с останалите специалисти от общинска администрация Сливен всеки вторник от 16 часа в зала "Май" ще бъде на разположение на желаещите да се включат в програмата и ще отговаря на всякакви въпроси, свързани с нея.