Ботев взе пловдивското дерби и завърза интригата за първата шестица

„Канарчетата” спечелиха с 2:0, излизат срещу ЦСКА в решителна битка

Ботев спечели с 2:0 пловдивското дерби срещу Локомотив Пд в мач от 21-ия кръг на А група. Така „канарчетата” запазиха реални шансове за класиране в първата шестица. За целта обаче те трябва да победят ЦСКА като домакин в последния кръг от редовния сезон, за да изместят Левски от 6-ото място. Задачата им не изглежда толкова трудна, след като "армейците” играят много неубедително от началото на годината и записаха две поредни загуби.

 

Мачът днес бе под въпрос, заради неблагоприятните атмосферни условия. Работниците на стадион Локомотив обаче започнаха да разчертават терена на време, за да го подготвят за провеждането на дербито. Игрището бе почиствано и отводнявано с кофи, с които водата бе изнасяна от самия терен.

 

Срещата започна по-добре за Локомотив Пд и в 4-ата минута Спас Делев можеше да открие резултата след удар с глава. Топката обаче рикошира в защитник на Ботев и излезе в корнер.

 

Постепенно обаче гостите изравниха играта и дори излязоха напред в резултата. Затова обаче принос имаше повече защитата на „смърфовете”. След пробив на Огнянов отляво топката стигна до Якимов, който не я изчисти добре и тя попадна в Балтанов. Последният стреля хубаво с десния крак, използвайки и тежкия терен, и прати кълбото в десния ъгъл на Господинов.

 

Домакините опитаха да отговорят подобаващо, но шут на Спас Делев от около 15-ина метра попадна право в ръцете на Стаховяк.

 

В 34-ата минута Ботев нанесе своя втори удар в мача. Мариян Огнянов се пребори за една топка в центъра, след което подаде към Иван Цветков, който изведе Божидар Васев сам срещу Господинов. Халфът го прехвърли и направи 2:0.

 

През втората част Локомотив Пд тръгна напред и имаше отличен шанс да се върне в мача. В 60-ата минута влезлият като резерва Радослав Димитров премина трима играчи ан Ботев по лявото крило, влезе в наказателното поле и шутира, но топката беше избита.

 

В ответната атака Чунчуков беше изведен сам срещу вратаря на Локо Пд и можеше да реши всичко в мача. Ударът му обаче беше избит от Господинов в корнер.

 

До края на мача Локо пд наложи натиск, но така и не стигна до опасни ситуации за гол и срещата завърши при резултат 2:0 за "канарчетата".

 

Съставите на двата отбора:

 

Локомотив Пд:

 

Господинов, Дяков, Молдованов, Сечков, Филипов, Сандански, Бурабия, Якимов, Ласиман, Делев, Камбуров

 

Ботев:

 

Стаховяк, Христов, Златков, Николов, Филипов, Иршак, Балтанов, Васев, Огнянов, Цветков, Чунчуков