Учат пенсионерите как да реагират при извънредни ситуации

Животът

11-03-2015, 07:00

Снимка:

PlovdivUtre. архив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Акция „SOS! Час внимание!” започва от днес в община Съединение

Извънредна акция  „SOS! Час внимание!” започва от днес в община Съединение.  В района падна голямо количество сняг, а част от населените места повече от два дни бяха без електричество. Заради положителните температури обаче в района започна обилно снеготопене. Това е причина местните власти да са в готовност заради опасност от нови наводнения, каквито имаше в Съединение преди Нова година.

„Статистиката показва, че при наводнения най-голям е броят на загиналите самотни възрастни хора. Това е причината доброволци на БЧК и ТРАФИК СОТ да проведат извънредна акция в общината”, заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Доброволците ще разговарят с пенсионерите и ще ги запознаят с правилата за това как се реагира при наводнение и при нужда от евакуация. Охранителите са изготвили карта на всички самотни и неподвижни хора.  В 11 часа в село Малък Чардак доброволците ще посетят самотни жители. На място ще бъде директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева и кметът на община Съединение Георги Руменов.