Стара Загора и Сливен ще се присъединят към екошествието

Животът

11-03-2015, 09:49

Снимка:

Starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Самият протест се организира чрез социалните мрежи

Сливен се присъединява към националния протест "Да защитим защитените територии на България" и природен парк "Сините камъни". Шествието ще се състои на 18 март - сряда от 18,30 часа.

Организаторите на шествието настояват държавата да съхрани "защитените" територии и да превърне опазването на природата в държавен приоритет. На 18 март едновременни шествия ще има в няколко града в България. Това са София, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Русе, Враца.

"С новите планове за управление на националните ни паркове Пирин, Рила и Централен Балкан искат безконтролно да секат, да строят, да ловуват и да карат моторни шейни. Вековните гори в природните паркове "Сините камъни", "Българка", "Беласица", "Странджа", "Рилски манастир", "Врачански Балкан" безмилостно се изсичат, което ще унищожи десетки видове растения и животни. Резерватите са оставени без охрана, а дирекциите на парковете - без пари. Едва 5,5% са защитените територии в България (при 16% за ЕС), но нови предложения, направени от нас, престояват в МОСВ вече 15 години", алармират природозащитниците.

Самият протест се организира чрез социалните мрежи.