Ученици от Класическата гимназия с концерт в памет на починалия си учител

Бойко Атанасов издъхна преди седмица непосредствено след петчасова среща между Министерството на културата и училищното настоятелство

Тази вечер учениците от Националната гимназия за древни езици и култури ще изнесат концерт в памет на починалия си учител Бойко Атанасов. Той издъхна преди седмица непосредствено след петчасова среща между Министерството на културата и училищното настоятелство на гимназията във връзка с казуса около сградата на училището, припомни Topnovinite.bg.

„Таланти от НГДЕК в памет на Бойко Атанасов” ще започне от 19 ч. в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Концертът е със специалното участие на проф. Йосиф Радионов (цигулка), Зорница Радионова (пиано) и Иван Пенчев (цигулка, квартет "Кварто"). Участие ще вземат още хорови състави към НГДЕК, вокална формация "Елици".

В програмата на концерта са включени творби от Жул Масне, Джузепе Верди, Й.С. Бах, Панчо Владигеров, Сергей Рахманинов и Димитър Ненов.

Бойко Атанасов преподаваше немски език и е един от любимите учители на децата от гимназията. Той е имал и свой характерен стил на поздрав към учениците си - "Добро утро, граждани!".

„Научихме много от него, той ни учеше да мислим. Няма да го забравим“, казват учениците и в знак на благодарност и почит към преподавателя си канят своите родители, учители, приятели и всички съмишленици на НГДЕК на събитието.