За първи път в Бургас – турнир по водна топка за ветерани

Спорт

11-03-2015, 10:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Четири отбора ще участват в турнир по водна топка "Варна 2015"

Целта е да ie популяризира играта сред младите и да помогне за подбора на състезатели - ветерани за международните Мастърс турнири

На 14 и 15 март в новия покрит плувен комплекс на к-с "Меден рудник" ще се проведе турнир по водна топка за ветерани.  Такова състезание се организира за първи път в гр. Бургас и за 4-ти изобщо в България.

Целта на турнира е да популяризира играта водна топка сред младите и да помогне за подбора на състезатели - ветерани, които да представят страната в международните Мастърс турнири по водна топка.

Минималната възраст на участниците е 39 години. Те са бивши и настоящи треньори, съдии и състезатели по водна топка, общо 50 души. Ще бъдат сформирани общо 3 смесени отбора, които да играят всеки срещу всеки: София /Кърджали/, Враца -София Мастърс, Варна-ОЛЛ старс Варна, Бургас/Русе - Локомотив Бургас

Турнирът се провежда в памет на Александър Панговски -Шуната - състезател, треньор с огромен принос за възстановяването  на  водната топка в Бургас през 90-те години. В турнира ще участва неговият син Антон Панговски, който е сребърен медалист с отбор "Нептун", шампион с ЦСКА, както и многократен голмайстор на България.

Събитието е част от програмата за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".