Днес ще има нов главен секретар на МВР

ДАНС ще бъде оглавен от нов шеф до другата седмица

Отиваме на Министерски съвет и ще вземем решение. Днес ще има нов главен секретар. До другата седмица ще има и нов началник на ДАНС. Това обяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна след избирането на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи, предаде репортер на Bulgariautre.

Борисов посочи, че не са оставили вакуум в сектор "Сигурност" дори и за една минутка.
"Нали не си мислите, че тази парламентарна група, която човек по човек лично съм предложил, може да го направи без мен или въпреки мен? Как си мислите, че става? Или реформатори да могат да направят реформа в здравеопазването, ако с Москов не работим заедно", попита премиерът по отношение на изказвания от страна на опозицията относно причините за оставката на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи.

"Както на Вучков съм казал – ти си министър, под теб си си назначил трима зам.-министър, имаш главен секретар, под него има свои зам.-главен секретар. Какво ще направи главният секретар срещу реформите", попита той.

"Редно ли е да ми предложиш нов главен секретар, без да го съгласуваш с мен? При положение че тази партия, която аз съм създал, очакваш да ти я гласува. Кога в друго време не съм ти вдигнал телефона? Кога не съм дошъл в МВР? Поне 5 съвещания сме правили там. Говорил съм с Писанчев, ще си даде оставката, но когато се окаже, че няма вина за "Червеи", ядоса се премиерът, обръщайки се към Веселин Вучков.

"Какъв "Кой", какви 5 лева има общо ГЕРБ с него? Като изтеглихме ГЕРБ от улиците след първите няколко дни и там останаха 100 души", добави Борисов.