Идеалният отбор на „А“ група за 21-ия кръг

Вижте най-добрите 11 по постове

Изключително интересни резултати се получиха в отминалия 21-ия кръг на А група. Берое записа първа побед в историята си като гост на ЦСКА, Ботев взе пловдивското дерби срещу Локо Пд, а Лудогорец най-после победи Левски и накара "сините" да треперят до последния кръг затова дали ще се класират в първата шестица. Разбира се един мач от кръга остана неизигран - Хасково - Славия, но той ще се играе чак на 17 март и едва ли ще има съществено значение към най-добрите 11 по постове.

 

Вратар: Благой Макенджиев (Берое)

 

За трети път този сезон стражът на Берое спаси дузпа и то в много решителен момент 5 минути преди края на мача с ЦСКА. С отличната си намеса при удара на Николич той се реваншира за нарушението преди това за наказателния удар запази победата на старозагорци. Освен това се намеси добре при удари отдалеч на Бъркляча, Венци Василев и Кукоч.

 

Ляв защитник: Жуниор Кайсара (Лудогорец)

 

Беше много стабилен в зоната си и почти не даде шансове на играчите на Левски да застрашат вратата на Лудогорец. През първото полувреме изработи и една отлична ситуация. Той пое топката от центъра на терена, напредна и отправи страхотен фалциран удар от 30 метра, но топката прелетя покрай дясната греда.

 

Централен защитник: Иво Иванов (Берое)

 

Поредният много силен мач на капитана на старозагорци. На няколко пъти се намеси решително при добри атаки на ЦСКА. Справяше се отлично с глава при многото центрирания на тежкия терен в наказателното поле на Берое.

 

Централен защитник: Мартин Кавдански (Марек)

 

Рядко се случва играч на Марек да попадне в класацията, но в мача с Литекс Кавдански се раздаде максимално и в крайна сметка решителните му изчиствания и тези на колегите му донесоха точката на дупничани срещу именития си съперник.

 

Десен защитник: Йордан Христов (Ботев)

 

Направи всичко възможно да покрива добре зоната си и на калния терен беше много ефективен. Парира почти всички опити на Локомотив Пд да създаде опасност отдясно, като на няколко пъти се намеси с решителни изчиствания.

 

Ляв халф: Аласан Н’Диайе (Берое)

 

Бори се много в центъра на доста трудния терен и беше много полезен за тима си. Опита удар отдалеч, а след това и с глава след ъглов удар, но без успех. При следващия си опит с глава обаче Аласан беше точен. След центриране не Георги Костадинов той изпревари Дивиш и вкара топката в мрежата.

 

Централен халф: Вандерсон (Лудогорец)

 

Вкара победния гол срещу Левски с много хитър и точен удар с глава след центриране от корнер, извеждайки тима си на върха в класирането. Участва и в още няколко добри атаки на тима и заслужи мястото си в класацията.

 

Десен халф: Даниел Генов (Локомотив Сф)

 

С мощен удар вкара втория и победен гол за Локо Сф срещу Черно Море и сложи точка на надеждите на "моряците" за първата шестица. Отличи се с добро отиграване и в края на първата част, но ударът му беше изчистен в последния момент от Венков.

 

Ляво крило: Иван Коконов (Черно Море)

 

Отлично включване на халфа в края на първата част като резерва. Само 8 минути след като се появи в игра вкара изравнителния гол за „моряците”, През втората част определено раздвижи играта на тима в нападение и имаше още един шанс да отбележи, но не успя да стигне до топката в решителния момент.

 

Дясно крило: Божидар Васев (Ботев)

 

Беше от най-дейните за Ботев в предни позиции и се отлични в много важния втори гол, който даде решаващо предимство и спокойствие на "канарчетата" през втората част. След мача получи похвали и от треньора на Ботев.

 

Централен нападател: Преслав Йораднов (Локомотив Сф)

 

Изключително активен през целия мач с основна заслуга за успеха над Черно Море. Отбеляза първия гол след пас на Румен Трифонов. След това отправи опасен удар, който вратарят изби, а към края на мача пропусна да отбележи и нов гол от 10-ина метра от чиста позиция. Ще се запомни у хубавия му пас към Романов минута преди края.

 

Треньор на кръга: Петър Хубчев (Берое)

 

Наставникът на старозагорци изненада мнозина с пускането в титулярния състав на Аласан Н'Диайе, но ходът му се оказа доста успешен. Французинът вкара победния гол срещу ЦСКА. Като цяло тактическата схема на Берое за мача беше много добре подбрана. Тимът чакаше своя шанс и се възползва при една от добрите си ситуации, за да постигне исторически успех на "Армията".