Още 2 дни ваканция за учениците в Смолянско

Животът

11-03-2015, 15:00

Снимка:

МО

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Заради усложнената обстановка в региона

Четвъртък и петък са неучебни дни за учениците на територията на община Смолян. Това стана ясно от заповедта на кмета на Смолян Николай Мелемов, заради усложнената обстановка във връзка с обявеното бедствено положение.

Рудозем и Мадан вече имат ток, а прилежащите им села също се захранват поетапно. На терен работят много екипи на EVN, за да може да се захранят колкото е възможно повече населени места. Все още без ток остава община Баните. Усилено се работи по отстраняване на авариите по електропреносната мрежа – каза директорът на пожарната в Смолян Красимир Шоторов.
В момента се правят опити да се достигнат и до най-трудно достъпните места до село Мугла и селата в общините Неделино и Баните. Доставят се храна и лекарства до населените места в общините Баните, Златоград и Неделино. За с. Мугла също са натоварени храна и лекарства. Основно сме отстранявали единични паднали дървета по пътя, за да можем да осигурим проходимостта на пътното платно. До много селища все още няма достъп. Съвместни екипи работят, но множеството паднали дървета затрудняват дейностите, тъй като трябва да се отстранят и после да мине техниката", каза Шоторов