"Дейли мирър": Сексът кара мозъка ни да работи по-добре

Животът

11-03-2015, 19:21

Снимка:

pixabay.com

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Влюбването и първите любовни връзки също стимулират мозъчната дейност

Датско проучване установи, че сексът кара мозъка да функционира по-добре, пише в. "Дейли мирър". Редовните полови сношения способстват за това да се поддържа във форма и сивото вещество на човека.

Оказва се, че добрият сексуален живот може значително да забави признаците на деменция у възрастните хора. Тестовете на датските изследователи са доказали, че партньорите на възраст, запазили жив интереса си към секса, демонстрират по-добра мозъчна дейност на 71 години.

Те притежават по-добра памет, по-бързо обработват информацията, демонстрират по-висок интелект и общопознавателни функции.

Съществува зависимост между секса и интелекта и в по-млада възраст. Изследване на учени от университета в Павия установи, че двойките, които правят секс всеки ден, засилват шанса за растеж на нервните клетки в мозъка.

Влюбването и първите любовни връзки също стимулират мозъчната дейност.

При опити с плъхове на изследователи от университета в Мериленд било доказано, че сексуалната активност при гризачите подобрява умствените им способности.

Въпреки че сексът едва ли ще ви донесе автоматично докторска степен, все пак имайте предвид, че той е добър стимулатор за мозъка, пише изданието.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен