Добро утро, София!

Животът

12-03-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Всичко, което трябва да знае всеки, уважаващ себе си столичанин :)

Добро утро на 71-я ден от годината! И днес ще се погрижим да сте в час със случващото се из столицата. Не забравяйте преди да хукнете за работа или училище да погледнете информацията, която сме подбрали по-долу, повярвайте-ще ви бъде от голяма полза, за да нямате неприятни изненади.

Както казват старите хора, за да е пълноценен деня ни, трябва да научим и нещо ново: На днешния ден през 1860 година за пръв път е отслужена църковна служба на български език. А, тъй като сме и онлайн медия няма как да не отбележим и Световния ден срещу цензурата в интернет.

Хубав четвъртък!

ВРЕМЕТО
Не, снегът не си е отишъл. И днес ще продължи да вали с леки прекъсвания. В промеждутъците, обаче ще бъде заменен от дъжд, така че и днес няма да сме на сухо. Температурите ще бъдат от -2 до 4 градуса в следобедните часове.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
В столицата Слънцето ще изгрее в 6:44 и ще залезе в 18:29 ч. Продължителността на деня е 11 часа и 41 минути.
Луната ще бъде в знака на Стрелец.

ТРАФИК
Ако пътувате до Нови Искър и околните села Негован, Локорско и Чепинци, имайте предвид, че от четвъртък, 13 март спират маршрутка №20. Така че днес може да тествате друг транспорт до там. Повече четете тук.

БЕЗ ВОДА
Пет квартала в столицата ще останат на сухо днес. Кои са те и от кога ще бъде спряна водата може да прочетете тук.

НА ТЪМНО
Къде и за колко време ще бъде спрян тока в София днес вижте тук.

ПРЕДСТОЯЩО

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
От 09.00 часа в зала „Витоша” на Интер Експо Център, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков ще открие международната конференция “БУЛАКВА 2015”. Седмото издание на форума е на тема „Енергийна ефективност в отрасъл ВиК: минимална консумация и максимално производство на енергия, подпомагащи борбата срещу глобалното затопляне и промените в климата“.
От 09.00 часа в зала „Средец”, Шератон София хотел Балкан, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще участва в откриването на 16-та конференция по електронно управление на тема „Трансформиране на администрацията в посока добро управление”.
От 09.30 часа в зала „Киото”, Кемпински хотел Маринела София ще се състои кръгла маса на тема „Пенсионните фондове и възможности за инвестиции в публични и инфраструктурни проекти”.

От 09.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.
От 10.00 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски и председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров ще подпишат Споразумение за сътрудничество между двете институции в кабинета на председателя на БАН.
От 10.00 часа в зала „Европа” в централата КНСБ, ще бъде открита заключителната конференция по проект „Ролята на информирането и консултирането за предотвратяване на социални напрежения и конфликти и усъвършенстване на социалното партньорство на ниво предприятие”.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка със Световния ден на бъбрека под наслов „Има надежда”.
От 10.00 часа Българската търговско-промишлена палата, съвместно със Стопанската камара на Македония, Македоно-българската стопанска камара и Посолството на България в Македония организират българо-македонски бизнес форум.
От 11.00 часа в заседателната зала на Института по физиология на растенията и генетика към Българска академия на науките (ИФРГ) ще се състои пресконферения за изпълнението на проект BG051PO001-3.3.06-0025/04.10.2012 „Подкрепа за изграждане и развитие на млад конкурентно способен научен потенциал в областта на физиологията, фитохимията, геномиката, протеомиката и биоразнообразието на еукариотните организми” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 финансирана от Европейския социален фонд на ЕС.
От 11.00 часа в Колеж по телекомуникации и пощи, „Студентски град” ще се състои церемония по подписване на рамков договор и представяне на първата в България академична програма разработена чрез публично-частно партньорство. Проф. дпн Тодор Танев, министър на образованието и науката на Република България ще участва в церемонията и ще приветства преподавателите и студентите от съвместната програма на Колежа и Хюлет-Пакард.
От 11.00 часа на стадион „Лудогорец Арена“, наставникът на „Лудогорец” ще даде пресконференция.

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от проекта „Разкриване и оборудване на нови работни места в „АСО 911” ООД”.
От 13.00 часа на закритото футболно игрище в спортен комплекс „Заимов спорт“ в парка Заимов ще се състои откриването на четвъртото издание на междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“.
От 13.00 часа в Конферентен Център Венус ще се състои пресконференция по проект „Повишаване на квалификацията и професионализма на служителите на АУЕР за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

От 13.30 часа вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, в Центъра за противодействие и превенция на организираната престъпност и корупцията (ЦППОПК), ще бъде направена демонстрация на информационно-аналитична система БОРКОР. 
От 14.00 часа в Университет по национално и световно стопанство - малка конферентна зала, ще се състои дискусия на кръгла маса на тема: „Демографската катастрофа в България”.
От 17.00 часа в зала „Йерусалим” на Европейския културен дом ще бъде открита авторска фотоизложба на Андрей Рашев „Израел – история, религия, бъдеще“, посветена на 25-та годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел и 72-та годишнина от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта по време на Втората световна война.
От 18.00 часа в новата сграда на Музея за историята на София (пл. „Бански" 1) ще се състои кино изложба „Илюзия на повече от век".