Голяма част от центъра остава без вода в последния работен ден

Животът

12-03-2015, 17:10

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутати предлагат да се намали цената на водата

Квартал "Михайлово" и село Волуяк също ще са на сухо

Голяма част от центъра на София ще остане без вода в последния работен ден от седмицата, стана ясно от справка в "Софийска вода". 

Още от полунощ кранчетата на живущите по ул. "Георги С. Раковски" и булевардите "Сливница", Княгиня Мария Луиза" и "Княз Александър Дондуков" ще пресъхнат. Водата ще бъде пусната малко пред шест сутринта, веднага след като приключи тестването на налягането й.

Столичаните, които живеят на ул. "Доспат" и ул "Цар Петър" също ще останат на сухо. Водоподаването там ще бъде спрано от 09,00 ч. до 19,00 часа, заради подмяна на спирателните кранове. Не цялата улица "Доспат" ще бъде без вода. Засегнати ще бъдат само живущите в пресечките от бул. "Прага" до улица "Христо Станчев". Водата по "Цар Петър" ще бъде спряна от ул. "Шандор Петьофи" до бул. "Пенчо Славейков".

Почти целият квартал "Михайлово" също ще има проблеми с водата. Заради изграждането на връзки по новоизградения водопровод, жителите там ще бъдат на сух режим почти 12 часа - от 10,00 до 22,00 часа.

Софийското село Волуяк също ще бъде без вода. Засегнати ще бъдат жителите на улиците "Дружба", "Завоя" и "Дунав". Те ще трябва да се запасят с вода от другаде, защото чешмите им няма да работят от 09,30 до 14,30 часа.