Обновяват спортната база на Стара Загора по програма Jessica

Спорт

12-03-2015, 15:26

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представиха новото модерно осветление на стадион „Трейс Арена"

Започна строежът на трибуната и козирката на стадион "Трейс Арена"

Започна строежът на трибуна за зрители с капацитет 1 214 места и козирка на стадион "Верея" в кв. "Кольо Ганчев", с което продължава обновяването на спортната база на Стара Загора. Предвижда се проектът да бъде завършен към 5 октомври 2015 г., стана ясно днес по време на пресконференция с участието на кмета Живко Тодоров, Галин Михайлов - изп. директор на Пи Ес Ай АД и Светломир Манолов - представител на Societe Generale Експресбанк, Jessica.

След изграждането на ново модерно осветление, това ще даде възможност за развитие на детско-юношеския футбол и за организиране на различни събития. Това е една дългосрочна инвестиция в младите хора и спорта, с по-далечна перспектива, заяви кметът Тодоров.
Проектът предвижда строителство на трибуна, козирка, покриваща 100% от трибуната, фитнес център, две съблекални, отговарящи на международните стандарти, стаи за съдии, VIP зрителски стаи, кафе, заседателни зали, фен-магазин и съпътстваща инфраструктура.
Осъществяването му ще даде възможност за провеждането на регионални, национални и международни футболни турнири, организирането на детски школи и групи, включващи деца с увреждания.

Модернизацията на комплексa се очаква да допринесе за повишаване на спортната култура и физическата активност на хората в региона, както и за социалното включване на всички етнически групи и малцинства. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 5 постоянни работни места, както и 10 временни за периода на изпълнение на дейностите.

Община Стара Загора даде тласък на развитието на Регионалния фонд, защото първият проект беше за обновяването на градския пазар. Тя е и шампион на програмата, защото към момента те са вече 6. Инвеститорът намира сили и воля да инвестира в едно безкористно начинание, в което ще спечели градът, а не самата компания, това заяви Светломир Манолов.

Стадион "Трейс Арена" в квартал "Кольо Ганчев" се модернизира по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA. За целта Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие отпуснаха десетгодишен инвестиционен кредит на СНЦ Футболен клуб "Верея" в общ размер от 837 000 евро. Съфинансирането, осигурено от банката за проекта, е на стойност 578 000 евро.

Това е вторият етап от модернизацията на спортното съоръжение. През миналата година, отново със средства по програма JESSICA, бе поставено осветление.