Дадоха на прокурор пловдивчанка за оргии и тормоз над децата си

Крими

12-03-2015, 16:00

Снимка:

nasilie.eu

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Сигналът е бил подаден от възрастните родители на жената

Пловдивчанка е дадена на прокуратурата заради пиянски оргии и тормоз на двете си малолетни деца - момченце на 8 г. и момиченце на 12 г. Жалбата срещу нея е внесена от възрастните й родители, съобщиха от неправителствената организация "Джендър алтернативи", цитирани от 24 часа. Старците били разтревожени, че дъщеря им организира вкъщи среднощни разпивки с различни мъже, а след това бие децата си. В сигнала си пенсионерите настояват за принудителното й лечение, тъй като е заплашено психичното здраве на внуците им.

Служители от "Социално подпомогане" и Отдела за закрила на детето са направили проверка по случая. Становището им е, че момченцето и момиченцето не се отглеждат в нормална среда. Очаква се прокуратурата да прати майката на лечение, а децата да бъдат настанени при бабата и дядото.

Те възнамеряват и да заведат дело в съда срещу дъщеря си за домашно насилие. Ако магистратите преценят, че хлапетата са жертви, могат да забранят на майка им да ги вижда за определен срок.

Наскоро пловдивският районен съд издаде заповед срещу разведен баща да не доближава 12-годишния си син в продължение на година. Причината е, че родителят го наказвал за всяко провинение с плесници и няколкочасово стоене в ъгъла. От страх детето дълго време криело от майка си, но накрая признало откъде са синините по тялото му. Жената веднага образувала дело срещу бившия си съпруг.