16-годишен ще представя Израел на Евровизия (ВИДЕО)

До скоро никой в Европа не беше чувал за Надав Гуедж

Победителят във втория сезон на израелското музикално риалити „The Next Star”, (Следващата Звезда), Надав Гуедж ще представя страната си на тазгодишната Евровизия във Виена.

Роденият във Франция Надал е един от най-малките участници в конкурса за песен Евровизия тази година. 16 години е възрастта, когато хората излизат да се насладят на живота си със своите приятели. 

Видеото и песента Golden Boy разказват, че всеки обичащ живота човек може да се идентифицира сам. Текстът разказва проста, но емоционална история за разбито момчешко  сърце, което решава, че най-доброто лекарство за болки му е да излезе, да празнува живота и да покани хората да се забавляват с него.

Golden Boy е написана от израелската хит машина Дорон Медалие. Текстът се вписва  в артистичните способности на младия и харизматичен израелски участник. Медалие описва стила на песента като "близкоизточен поп химн" разгръщащ се заедно със съвременното поп и R & B звучене в комбинация с известния близкоизточен етнически ритъм.

Видеото към песента показва Надав в центъра на слънчевия град, който никога не спи - Тел Авив. Той е заснет на различни места, като покрива на местното кметство, в средата на градския гей парад, домакин на 60 хиляди танцуващи участници и на площад Рабин добре известната местна забележителност.

Това ще бъде първият път когато израелска песен е изпята изцяло на английски език, откакто отпадна правилото, че израелските песни на Евровизия трябва да съдържат най-малко 50% текст на иврит.

Надав ще се състезава във втория полуфинал на конкурса, на 21 май, като се надява да заведе Израел до финала за първи път от 2010 г. насам.