Ремонтират бул. "Владимир Вазов" с над 13 млн. лева

Мисия София

13-03-2015, 12:52

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонтират „Цариградско шосе” за 10 млн. лв.

Ремонтират "Военното НДК" с отпуснатите 10 млн. лева

Столичната община търси изпълнител на проекта чрез обществената поръчка

Столичната община обяви обществената поръчка за ремонт на бул. „Владимир Вазов“ в София.

Със същата процедура ще се търси и надзорник на строително-ремонтните дейности. В още една обособена позиция е включен и ремонт на отсечката от бул. „Ботевградско шосе“ от ул. „Витиня“ до ул. „Летоструй“, включително и мостът над р. Слатинска при ул. „Витиня“, съобразен с вече подготвения план за преасфалтиране, пише Инвестор.бг.

Общата стойност на поръчката е 13,525 млн. лева без ДДС. От тях 11,25 млн. лева са предвидени за ремонта на бул. „Владимир Вазов“, 2,25 млн. са за отсечката от „Ботевградско шосе“, а за надзора на строителните дейности на бул. „Владимир Вазов“са предвидени 25 хил. лева.

Крайният срок за изпълнение на поръчката е 1 декември 2015 г. Кандидатите могат да подават предложенията си в срок до 21 април. Офертите се предвижда да бъдат отворени на 22 април.

Отсечката от „Ботевградско шосе“, предвидена за ремонт, е с дължина от около 1,2 км.

Ремонтът на бул. „Владимир Вазов“ се предвижда да стане на етапи. Първата отсечка, която ще се ремонтира, е с дължина от почти 1,5 км (от моста „Чавдар“ до кръстовището с ул. „Тодорини кукли“ и „Острово“).

Втората отсечка е с дължина от малко под 1,9 км (от кръстовището с ул. „Тодорини кукли" и „Острово“ до кръстовището с ул. 549), като се предвижда и ремонт на кръстовището при входа за стадиона „Георги Аспарухов“ и моста над Перловската река при ул. „Река Велека“.
Следващата отсечка е с дължина от близо 2,9 км (до кръстовището с ул. „Поп Грую“), като включва и ремонт на мостове и подлези. Последният етап от ремонта е до връзката с бул. „Ботевградско шосе“, като тази отсечка е и най-дълга – малко над 3 км, но по нея няма допълнителни съоръжения за рехабилитация.

Ремонтът на бул. „Владимир Вазов“ се планираше още през 2013 – 2014 г. Общината обаче забави процедурата заради изчакването на заем от Европейската инвестиционна банка, с който да финансира инфраструктурни проекти.