Работник падна в 10-метрова шахта

Инцидентът е станал около 9 часа тази сутрин

49-годишен строителен работник от с. Златар падна в 10-метрова шахта, изграждаща се по проекта ИСПА 2 в Шумен. Инцидентът е станал около 9 часа тази сутрин, източно от кв. „Тракия”, на строителната площадка по проекта срещу картинг пистата, съобщи topnovini.bg.

Бункерът, с размери 10 м на 10 м, бил покрит с плоскост, която Ибрям Али Ибрям повдигнал. Вероятно мъжът е залитнал и така е паднал в шахтата. В нея имало около 20 см вода, която омекотила удара.

На мястото на инцидента веднага са се отзовали екипи на Пожарната и Центъра за спешна медицинска помощ. При изваждането на мъжа от шахтата той е бил в съзнание.

След това веднага е транспортиран до шуменската болница, където е приет с множество контузии и вероятни фрактури на рамо и таз. В лечебното заведение в момента му правят изследвания.

Според колеги на мъжа, които са се събрали в болницата, той е контактен. Казал, че се чувства добре, но кракът и ръката го болят.

Ибрям работи от два месеца във фирма "Експрес гаранцион", която е подизпълнител в проекта "Интегриран воден цикъл на град Шумен - II етап".