Кърджали почете героизма и себеотрицанието на спешните медици

Почетен знак, грамоти и по 500 лева получиха д-р Филиз Абедин, фелдшерът Стоян Капсъзов, медицинската сестра Гюлай Хамид и двама шофьори за проявеното себеотрицание при изпълнението на служебните си задължения

"Спешните медици в Кърджали никога няма да оставят жителите на областта в кризисни ситуации. При бедствената ситуация от последните дни 232-ма служители на Центъра за спешна помощ дадоха всичко от себе си и работиха на ръба на силите си, за да се справят с всички критични моменти." Това обяви шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков. Днес той получи "Почетен знак Златен герб" от кмета на Кърджали Хасан Азис. Отличието им беше връчено за огромния професионализъм и героизъм, които проявиха служителите в Центъра по време на ситуацията от последните дни.

Почетен знак, грамоти и по 500 лева получиха д-р Филиз Абедин, фелдшерът Стоян Капсъзов, медицинската сестра Гюлай Хамид и двама шофьори за проявеното себеотрицание при изпълнението на служебните си задължения.

Припомняме, че д-р Абедин измина пеша 4 км през преспите, за да помогне на едномесечно бебе, а медицинската сестра Гюлай Хамид трябваше на два пъти да се отзове на сигнал за болно дете и да измине 8 км в снега, въпреки че е астматичка.

Обилните снеговалежи, значителните натрупвания и преспи поставиха на изпитание силата и възможностите на всички, които се грижат за живота, сигурността и здравето на гражданите на Кърджали. В спасителните акции, които продължиха 3 денонощия след снегопочистващите машини вървяха заедно кмет, служители от администрацията и от аварийните служби, и лекари, които оказваха първа помощ и подкрепа на затрупаните и откъснати от останалия свят, свои съграждани.

Мартенската зима се оказа много по-тежка от всичко, което хората от Кърджали са виждали през последните години. Но бедствието за пореден път обедини усилията на всички, които могат да помогнат на нуждаещите се.