Протестиращите от "Дунарит" не затвориха Дунав мост

Животът

14-03-2015, 10:13

Снимка:

News7

Автор:

RuseUtrе

Всичко от Автора

Мирният протест на работниците продължи близо час

Работници от завод „Дунарит“ излязоха на мирен протест в Русе. Близо 500 души се събраха на  кръговото кръстовище срещу входа на Дунав мост за час, но не блокираха движението към граничния пункт, съобщи "Дарик". Работниците протестират срещу решението за спиране на лиценза за  внос, износ и трафик на оръжия на завода.

Настоящи и бивши работници на военния завод „Дунарит“ се събраха край Дунав мост от 13 до 14 часа. Не можем да си позволим да загубим работните си места, заяви синдикалният председателят на КНСБ в русенското предприятие Диана Георгиева.

 Работниците не блокираха движението към Дунав мост и заявиха, че са излезли на предупредителен мирен протест. Дружеството вече обжалва спрения лиценз пред Административния съд в София, който вчера се произнесе за спиране изпълнението на решението на Междуведомствения съвет. То обаче може да се обжалва, затова и решението не спира автоматично акта по отнемане на лиценза, обясниха  протестиращи. Те коментираха, че предприятието ще трябва да плаща неустойки заради неизпълнени поръчки, блокирани от спрения лиценз. Работниците се заканиха, че отново ще излязат на протест, ако няма трайно решение за дейността на завода.