Пост и сезонна храна дават здраве и дълголетие

Бургас Лайф

14-03-2015, 11:53

Снимка:

zdravjivot

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Д-р Емилова сензационно: Ето кои храни ни пазят от рак! И ето кои не трябва да ядем никога!

Лещата е сред супер храните за качествен живот, твърди д-р Емилова

С прост хранителен режим, скромни продукти, според сезона и по-малко месни храни, човек може да живее дълго и добре. Това е част от философията на д-р Людмила Емилова.

През седмицата прочутата лечителка, помогнала на хиляди пациенти с гладолечение, представи  в Бургас филма, посветен на професионалния й път - „Отвъд  аплодисментите и хулите.“ 

В разговор след премиера д-р Емилова коментира най-разпространените митове за правилното ханене. По думите й, българите са имали средно по 10 столетници на 1000 души, но преди повече от 70 години. Причината - храна според сезона, по-малко, но качествено домашно месо и най-вече традиция в постенето - през зимата и пролетта.

Според д-р Емилова, ако  човек се ориентира към вегетарианство, веганство  и суровоядство ще живее по-пълноценно отколкото, ако се храни с  месни продукти.  А токсините в храните могат да бъдат изчистени от организма с програмата  за лечебно гладуване по най-добрата българска система -  плодове, чай и мед. Прочутата лечителка съветва хората да се хранят предимно с плодове и зеленчуци, които са родно производство. Според нея боб, леща и грах са българския еквивалент на супер храните и именно те са били източник на дълголетие за нацията ни преди десетилетия.

От 20 години д-р Емилова развива системата на д-р Лидия Ковачева за лечение с плодове, чай и мед, а резултатите са толкова добри, че сред хилядите й пациенти са били Маргарита Михнева, Весела Лечева, певицата Десислава и много други.