След съкратен процес: 13-годишна присъда за бивш капитан от армията

Крими

14-03-2015, 13:33

Автор:

СтараЗагораУтре

Всичко от Автора

Мъжът отива в затвора за брутално убийство в Казанлък

Бивш капитан от армията ще излежи 13 години и 4 месеца в затвора за брутално убийство, извършено през февруари миналата година в Казанлък.
Делото се гледа вчера от състав на Cтарозагорския окръжен съд в условията на съкратено производство по искане на обвиняемия Красимир Г.К.
Убийството, чиято жертва е 50-годишният словенски гражданин Здравко Милошич, е станало около 18:00 часа на 9 февруари 2014 г. в кооперация на улица "Бачо Киро", съобщава електронното издание на вестник „Старозагорски новини”.
Там живеела бившата приятелка на Красимир, която въртяла любов и с чужденеца. В хода на заформила се пиянска компания възникнал спор относно интимните взаимоотношения на домакинята.
По време на разправията бившият офицер внезапно станал много агресивен, съборил събутилника си на пода и започнал да го рита с кубинки и да го налага с юмруци по главата.
Смъртта, според съдебните медици, е настъпила вследствие на мощна кръвозагуба и разкъсвания на вътрешните органи. Тя била установена часове по-късно, когато Красимир и Елена поизтрезнели и видели неподвижното тяло на Здравко.
Обвиняемият призна изцяло вината си и поиска делото да се гледа в условията на съкратено производство, което предвижда намаляне на наложената присъда с 1/3.
Държавното обвинение настоя за 20-годишна присъда, но тричленният състав се спря на 13 години и 4 месеца, от които 12 месеца се приспадат заради постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража". Най-вероятно осъденият ще обжалва пред Апелативен съд - Пловдив.