Каракачанов: Етническото напрежение се поражда от това, че някой не си плаща токa, водата и краде

В България има цели региони, в които вилнее битова престъпност

"Факт е, че в България има цели региони, в които вилнее битова престъпност. 70-80% от тези престъпления ги извършват представителите на един етнос. А политиците, от трибуната на Народното събрание, се опитват да замазват положението и се правят, че не виждат този проблем". Това заяви пред Нова тв Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт.

ПФ подготвя декларация, с която да покаже на правителството, че тяхната подкрепа не е безгранична и безрезервна, обясни Каракачанов. "Подкрепили сме това правителство поради факта, че то прие да вкара няколко основни точки от нашата програма в основната програма за управление. Едно от нещата беше да се вземат мерки за справяне с битовата престъпност", каза той. По думите му парламентарната трибуна е за това – да се поставят проблеми.

Етническото напрежение се поражда от това, че някой не си плаща токa, водата и краде, а не от това, че от трибуната на Народното събрание се казва истината, изтъкна той. "Казваме това, което говорят хората", допълни Каракачанов.