Подадоха първата жалба за политическа агитация в Сърница

Животът

15-03-2015, 13:12

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

ДПС нарушава Изборния кодекс в с.Медни поляни

Първата жалба за нерегламентирана политическа агитация постъпи в ОИК Сърница. Тя е от предизборният щаб на ПП ГЕРБ – Сърница и е по повод нарушение на Изборния кодекс. Според подадения сигнал представители на ПП ДПС - Реджеп Мусов Скендеров и Фаик Мустафа Хафуз - кандидати за общински съветници на настоящите избори в Сърница извършват политическа агитация в полза на представената от тях политическа партия. Нарушението е констатирано пред избирателна секция № 005, находяща се в с. Медени поляни .

Безпроблемно започна изборният ден в Сърница, съобщиха от полицията в Пазарджик. Петте секции, в които гласуват избирателите, се охраняват от органите на реда. Секциите разполагат с всички изборни материали, създадена е необходимата организация за достъпа на гласоподавателите. Секциите ще бъдат под полицейска охрана до приключване на изборния ден. След това с полицейска охрана изборните материали ще бъдат транспортирани до ОИК-гр. Сърница.

До момента няма регистрирани престъпления или прояви, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите, съобщиха още от полицията. Има дежурни екипи на полицията и пожарната във Велинград за реагиране при необходимост.

Общият брой на гласоподавателите в новата община Сърница е 4256.