АБВ отива на избори със собствени кандидати за кметове

Животът

15-03-2015, 16:28

Снимка:

faktor.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

За нас участието в коалиция не е самоцел, заяви в Пловдив Румен Петков

"Стремежът на АБВ е да се яви на предстоящите избори със собствени кандидати, както за кметове, така и със свои листи за общински съветници". Това заяви в Пловдив зам.-председателят на партията Румен Петков, като не изключи  разговори с представители на други политически сили - на първо място формациите вляво.

За нас участието в коалиция не е самоцел, но не е и нежелано явление", коментира Петков, който на този етап не съобщи, при евентуален балотаж между ГЕРБ и БСП в големите градове, кой от кандидатите ще подкрепят.  

Зам.-председателят на АБВ даде ясно да се разбере, че градското ръководство на АБВ, което на 11 март поиска оставката на председателя на парламентарната им група Борислав Борисов, е нелегитимно. 

По думите и на областния координатор на партията ген. Валентин Петров, няма как изпращането на едни списъци с имена и ЕГН -та да осигури членство в АБВ.

По време на пресконференцията на ръководството на АБВ, в залата дойде почетният председател на АБВ в Пловдив доц. Георги Паскалев, придружен от около 20-на представители на точно тези градски структури, които според Румен Петков са нелегитимни. До открит конфликт не се стигна, но не се изключи възможността и двете формации на партията да се явят на предстоящите избори със собствени кандидати.