Министър Кралев: Не бива да се съмняваме, че всички мачове са уредени

Спорт

15-03-2015, 17:09

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Шефът на българския спорт защити домакинствата на различни първенства

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост в предаването Дикoff по Нова Телевизия. Той коментира различни теми, свързани с подопечното му министерство и със спорта в страната.

Кралев защити разходите, които излизат покрай организацията на различни първенства. Тази година България приема европейското първенство по футбол за юноши до 17 години и европейското по волейбол.

„Според мен смисълът на домакинствата е, че ще бъде подобрена инфраструктурата. Тези 1,1 милиона за европейското по футбол за юноши ще влязат именно за това. За нови бази, игрища и т.н.

За Двореца на спорта във Варна постоянно излизат някакви нови неща за ремнот. Не съм специалист, но на пръв поглед тези пари абсолютно отговарят”, коментира Красен Кралев.

Министърът за пореден път обясни и защо Николай Ишков е назначен за шеф на „Арена Армеец”.

„Залата излиза на загуба, когато се сметне амортизацията. В момента тя е в състояние, в което се самоиздържа. Според нас обаче има много резерви в това отношение. Затова се опитваме да организираме повече дейности, както концертни, така и спортни. В България обаче няма мениджъри, които да реализират такава дейност. Знаеш например стадионът на Байерн е постоянно зает.

„Арена Армеец” е наистина скъпо съоръжение, като всяко хубаво нещо. За да намалим таксите на спортните федерации, които я ползват, сме назначили Николай Ишков. За да привлечем повече дейности извън спорта”, допълни министърът на спорта.

Като бивш президент на Черно море Кралев нямаше как да подмине и темата с постянните спекулации за манипулирани мачове в българското футболно първенство.

„Това действие е инкриминирано в България. Има много съмнения и слухове, но това трябва да бъде доказано. Има такива мачове, но не бива върху всеки да се хвърля съмнение.

(Интервюто бе проведено, докато още течеше мачът между Ботев и ЦСКА, при резултат 2:0).

Ето и за този мач има обвинения, но ако трябва да сме реалисти, Ботев е по-мотивираният отбор в този двубой. ЦСКА пък е в криза, така че този резултат не е ненормален”, каза още министърът.

 

Източник: sportonline.bg