Манджуков официално напусна ЦСКА

Спорт

15-03-2015, 19:05

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Бизнесменът разкритикува Стойчо Младенов

Петък Манджуков официално потвърди, че е подал оставката си като член на ръководството на ЦСКА. Бизнесменът говори в обширно интервю в предаването „120 минути” по bTV, в което говори за ролята му в ЦСКА до момента, обвини треньора Стойчо Младенов за представянето на отбора и разкри доста интересни суми около клуба.

„В петък си подадох оставката като член на НС на клуба. Не съм аз най-големият акционер в ЦСКА. Най-големият е Томов. Аз съм дал 2 милиона лева за 200 000 акции.

Освен официалните акции съм давал и други пари, които не са били оформени като договори. Плащал съм хранителните добавки за футболистите. Давал съм пари и за премии в отбора след победи. Жест от моя страна, защото е трябвало да стане така. Много е неприятно, че съм взел някакви пари от трансфера на Буш. Нека не се изливат някакви неща, за човек, който е направил нещо. Трансферът на Буш както беше обявен е за половин милион евро. Един мой близък партньор – г-н Инджов, аз го накарах да инвестира подобна сума. Общата ни инвестиция е над 4 милиона лева в ЦСКА на нас двамата.

Отношението към ЦСКА е линия на поведение в нашето семейство. Трудно е за един човек да смята, че ще получи някаква възвращаемост. Аз разбирам и моят подход към управлението на един клуб е близко до това на г-н Домусчиев. Това, което той направи в българския футбол, трябва да бъде като пример. Моят подход е почти еднакъв с неговия. Използвам случая да кажа, че поради много силни различия в организацията и разпределяне на финансите, в контролиране на спортно-технически екип, който да изгради отбор, затова искам да обявя, че в петък депозирах моята оставка като член и зам.-председател на Надзорния съвет и оттогава насам аз нямам амбицията да правя каквото и да е в ЦСКА. Тръгвам си от ЦСКА, ръководството има моята оставка. Това не е за да навредя на отбора. Г-н Томов също е споделил, че независимо от нашите човешки отношения, ние имаме различен подход… Няма нищо страшно.

Това е единственият клуб, не мога да говоря за Левски, който поради нееднократно сменяне на собствеността има натрупани много финансови ангажименти. Нито на феновете е дадена ясна картина кои са виновниците да има футболисти и агенти с различни финансови претенции и то непрекъснато – това е някакво безумие. Когато реших да помагам на отбора, след това видях как някакви хиени, които използвайки правилата осъждат непрекъснато отбора. Друг е въпросът доколко правилно се защитава отбора.

Получих писмо от г-н Томов – за миналата година, това писмо не е секретно, 14 400 000 лева са разходите за миналата 2014 година. Аз не виждам къде са отишли тези пари. Извън акциите, парите ми са дадени като дълг до края на март. Синът ми Ивайло може да продължи да присъства в клуба, аз лично на 30 март, след като изтече договорът, ще намеря начин да реализирам акциите и да ги дам на фенове. Ще намерим някаква формула, за да влязат запалянковци с възможности”, обяви Манджуков и премина към темата за третата поредна загуба на ЦСКА, този път от Ботев с 0:2.

„Поредният нулев резултат за ЦСКА. Ботев днес удари сериозна плесница на ЦСКА. Има много странни обяснения на Стойчо Младенов за безхаберието, с което играе ЦСКА. Никога не съм поставял въпроса за уволнението на Младенов. Заплащането трябва да бъде според резултатите. Сега очаквам Младенов да каже, че Манджуков е виновен. На Младенов все странични фактори са му виновни – теренът, реферите, само той и футболистите са някакви ангели.

Заплащането в ЦСКА е в пъти по-голямо от Лудогорец. Треньорът на ЦСКА странно казва: играчите, видите ли, не побеждавали, понеже са пренапрегнати от задачите, които са им поставени. Много странни са реакциите му. Не мога да имам нищо общо с такава философия. Нямам правото да обявявам заплати. Това, което знам от г-н Домусчиев, за заплатата на г-н Дерменджиев е, че разликата с тази на Младенов е в пъти по-голяма. Това, което той получава, ако човек е искрен и вижда абсурдните си резултати, би трябвало да задържи взимането на парите. След 40 дни и много скъп лагер в чужбина, не може винаги да казваме, че отборът не е сработен, което е абсурд. Плащаме заплатите на 36 футболисти“, каза още Манджуков.