Набират кандидати за Българската армия в Симитли

Изнасят беседа пред младите симитличани за професията "войник"

Днес от 10:30 часа в заседателната зала на Общинска администрация Симитли ще бъде направена презентация на професията "войник" в Българската армия, изисквания, ред и начин на кандидатстване за служба в доброволния резерв на Българската армия.

Военно окръжие-Благоевград набира кандидати за служба в доброволния резерв на Българската армия. Свободните позиции са обявени по заповед OХ- 104 от 6.02. 2015 година на министъра на отбраната на Република България. За обявените длъжности за резервисти днес, 16-ти март от 10:30 часа в залата на Община Симитли, ще се проведе среща-беседа относно реда за кандидатстване и необходимите документи.
Водещ на беседата ще бъде подполковник Петър Митев- началник областен военен отдел. На срещата ще бъде разяснено какво е да бъдеш резервист, как можеш да кандидатстваш, какви са необходимите документи, предимства и недостатъци.

Подполковник Митев ще разкаже пред всички желаещи и заинтересовани за военната служба.

Общинска администрация Симитли и експертите от Военно окръжие кани всички желаещи да присъстват на разяснителната беседа и, ако желаят, да направят своя избор да служат на България.