Лекарка от Добрич е наказана заради отказ да прегледа болно дете

Животът

16-03-2015, 00:03

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Москов открива днес новото Спешно отделение в Добрич

Медикът е наказана с мъмрене

Лекарка от МБАЛ – Добрич е наказана с мъмрене, тъй като е отказала да прегледа болно 3-годишно момиченце, пише Topnovini.bg.

Детето, което само преди месец, след настинка, получило остро гнойно възпаление на средното ухо, било със силни болки в ухото, когато родителите го завели в Спешното отделение. Там то било прегледано от дежурния лекар д-р Вачева, но тя обяснила, че е нужен преглед от специалист. Потърсила по телефона д-р Стоянова, която въпросната вечер била на разположение. Тя казала да му изпишат Агментин и да си ходят. „Ще издържат до утре”, заявила специалистката „Уши, нос, гърло“. Разговорът бил чут от родителите, тъй като телефонът бил на високоговорител. Майката през сълзи обяснила, че детето е алергично към въпросния антибиотик. Освен това,. Въпреки притесненията на родителите, лекарката отказала да отиде в Спешното отделение и да прегледа детето. Д-р Вачева изписала капки за уши, а на другия ден семейството потърсило специалист.

Случаят е бил докладван на директора на МБАЛ-Добрич д-р Красимир Николов още на следващата сутрин и той поискал от д-р Стоянова писмени обяснения. В тях тя обяснила, че не всяка болка в ухото е спешен случай. Затова не е отишла да прегледа детето.

Според д-р Николов обаче тя не може да прецени това, без да прегледа пациента. Освен това, е била на разположение, което не е изпълнила. „Щом лекар от Спешното отделение те вика и си на разположение , си длъжен да отидеш, обясни директорът на лечебното заведение.
Д-р Стоянова е наказана с мъмрене, съобщи още Николов.