Законопроектът за легализация на проституцията готов до седмици

Животът

16-03-2015, 13:29

Снимка:

снимка, voxburgas

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

И Стефан Кенов крачка назад от ББЦ

Приходи и от лиценз за публичните домове, предлага Стефан Кенов

Освен Стефан Кенов и друг депутат от Бургас бил "за" лицензирането на бардаците

Законопроектът легализация на проституцията ще е готов до седмици, съобщи в Бургас народният представител Стефан Кенов от "БДЦ". Той издаде, че освен него, още един бургаски депутат е съгласен с предложението за лицензиране на публичните домове. Кенов обаче отказа да уточни кой от колегите му е привърженик на проекта.

"Възползвах се от възможността за това предложение, защото сега не членувам в нито една партия. Подобни идеи не се гледат с добро око от големите парламентарни групи, но аз разчитам на подкрепа от всички желаещи", сподели Кенов.

Според проекта за закон на Кенов, трябва да се въведе лицензионен режим за публичните домове. Те да плащат годишен лиценз, да отговарят на определени условия и да имат нормиран брой служители. Годишната такса да се определя от броя на работещите проститутки. Те трябва да заплащат 10% данък за доходите на физическите лица. 

Стефан Кенов беше в Бургас, за да открие приемната си. Той ще е в тук всеки понеделник от 9 до 12 часа. През останалото време, в офиса ще има сътрудници.