Министър Павлова огледа свлачището на пътя за село Безводно (снимки)

Това е единствената връзка на жителите в селото с по-големите населени места в региона

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заедно с областният управител на Кърджали Илия Илиев и народният представител Цвета Караянчева огледаха на терен новообразувалoто се свлачище, което изцяло отнесе участък от пътя за село Безводно, община Черноочене.

Това е единствената връзка на жителите в селото с по-големите населени места в региона. По данни на кмета на Черноочене Айдън Осман свлачището се е образувало в петък вечер. С негова помощ в събота двете бебета в селото с техните родители са извозени превантивно до роднини в съседни села. На останалите хора в селото всекидневно на ръка се доставят стоки от първа необходимост. Екипи на енергоразпределителното дружество работят по възстановяване на електрозахранването.

Пропадналият път е ремонтиран преди година с пари по европейската Програма за развитие на селските райони. По препоръка на министър Павлова кметът трябва да направи проект за изграждане на ново трасе покрай пропадналия участък и в най-кратък срок да бъде предоставен за одобрение в междуведомствената комисия по бедствия и аварии.