Заловиха мъж, пребил лекарка в Хасково

Жената е приета в болница с опасност за живота

33-годишен мъж от Хасково преби 54-годишна лекарка от града, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. В петък вечерта д-р Велислава Джонева била нападната в гръб от неизвестен мъж на улица "Одрин", който й нанесъл множество удари по главата и тялото. Нападателят я повалил на земята и й отнел дамската чанта със 130 лева, лични документи, две кредитни и дебитна карта, лекарски слушалки и ключове. Пострадалата е транспортирана в болницата, като при прегледа е установена фрактура на ребра вляво, контузия с кръвонасядане на белия дроб, разкъсване на слезка с последвал кръвоизлив в коремната кухина. Жената е приета с опасност за живота.

След проведените издирвателни действия, познатият с подобните си прояви нападател е задържан. Откраднатите вещи са открити, образувано е досъдебно производство.
Междувременно от Хасковската болница съобщиха, че в момента състоянието на колегата им е стабилно и животът й е вън от опасност. Тя е настанена в интензивния сектор на Хирургично отделение. Слезката й е премахната, има и две счупени ребра. Засега все още е рано да се каже кога ще бъде изписана от болницата.