Общината изкупува акциите на "Черноморец"

С докладна партиите ще подкрепят сдружението за набиране на средства за подготовка на футболния отбор за А група

Община Бургас да придобие всички акции върху ПСФК "Черноморец". Това предложение излезе по време на спешната среща, инициирана от Тома Томов - председател на "Черноморец".

Водачите на групите в общинския съвет - ГЕРБ, БСП и НФСБ, които се събраха днес при кмета Димитър Николов се обединиха около идеята да се състави комисия с представители на всички политически партии в Общинския съвет, сдружение "Бъдеще за Черноморец" и експерти от община Бургас, която да набележи мерки за решаване на казуса.

В комисията ще влязат юристи и финансисти, които ще анализират текущото финансово състояние на ПФСК "Черноморец" и ще разгледат всички постъпили предложения от общинските съветници. Идеята е всички партии в местния парламент да входират обща докладна записка, в която да предложат стъпки с решения за защита на интереса на Община Бургас в ПФСК "Черноморец", запазване на спортната база и развитие на футболния клуб.

Участниците в срещата декларираха желание комисията да започне работа до няколко дни. Тя ще разгледа предложението на общинския съветник Георги Дражев да се стартира процедура по отчуждаване на двата стадиона. Комисията ще се произнесе и по предложението на водачa на общинските съветници на БСП Евгений Мосинов за стартиране на преговори с "Петрол Холдинг", целта на които е Община Бургас, частни фирми или бургазлии да започнат да изкупуват акции на дружеството. По този начин Община Бургас ще увеличи дела си в дружеството с цел запазване собствеността на спортната база и развие на футбола.

На срещата присъства и депутатът Християн Митев, който също подкрепи създаването на комисия, която да реши казусите около ПФСК "Черноморец".

Представителите на политическите партии решиха още с докладна записка да подкрепят дейността на сдружение "Бъдеще за Черноморец" за набиране на средства от спонсори за подготовка и участие на футболния отбор  "Черноморец" в бъдещите срещи и влизането му в А група.