В Константиновка бронетранспортьор прегази дете. Жителите щурмуват казармите

Свят

16-03-2015, 21:55

Снимка:

tohub/twitter.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ОБНОВЕНА+ВИДЕО: Стихийно възникнал митинг премина в бунт срещу украинската армия в окупирания град

Жителите на окупирания град Константиновка в Донецка област щурмуваха преди час казармите на украинската армия (ВСУ), съобщава Газета.ру, цитирайки постове  в "Туитър". Днес следобед бойна десантна машина прегази 8-годишно момиченце, а войниците в нея са били пияни, според съобщенията в туитър. 

Според очевидци на произшествието, бронетранспортьорът се е набирал бързо по пътното платно, после неочаквано се отклонил настрани, съборил пътен знак, светофар, стълб и жена с деца - едното в количка, които стояли на тротоара. 8-годишното момиченце е загинало на място, а майката и бебето са откарани в болница.

На мястото на произшествието мигновено се събрала тълпа, която без малко не се саморазправила с военните. 

Към 18 ч гражданите се събрали в стихийно възникнал митинг, който преминал в бунт и атака към двете училища, които са превърнати в казарми на ВСУ. Те настояват да им дадат военния, който е управлявал машината. Според едно от съобщенията в "Туитър", е запален един от входовете на казармите. Хората палят и чупят прозорците. Войниците засега стрелят във въздуха. 

А ето и информацията на официалните източници, публикувана в руския сайт Газета.ру:

"В Константиновка (Донецка област) бойна десантна машина на украинската армия прегази дете", съобщава пресслужбата на ГУ на МВР. "В понеделник в 14:42 ч е станало ПТП с участието на БДМ, управлявана от военнослужещи", се казва още в съобщението.

В резултат на авария на място е загинало 8-годишно момиченце, жена и дете в количка са откарани в болница, съобщава по-рано тази вечер, в 18:45, руският сайт Газета.ру.

Виновниците за гибелта на детето са задържани от органите на реда, съобщава в 20:57 ч същият източник, цитирайки пост във Фейсбук на областния началник на МВР Вячеслав Аброскин.

"Виновниците за произшествието, двама военнослужещи, са задържани и предадени на военна прокуратура", заявява Аброскин.

По негови думи, министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков "е дал указание да се проведат всички необходими следствени действия с цел да се документира престъплението".

Аброскин подчертава, че виновниете ще бъдат наказани.

21:03 ч Отстранен е командирът на батальона, под чието подчинение е била бойната машина, е съобщил началникът на генералния щаб на Украйна Владислав Селезньов.

"Задържани са четирима военнослужещи - екипажът на бойната машина. Отстранен е командирът на батальона, докато се провежда разследването. На място работят военни оперативни служби. Командването на генералния щаб гарантира непредубедено разследване по фактите на даденото ПТП. Виновните ще посат сурово наказание", каза Селезньов.

Очаквайте подробности