Добро утро, София!

Животът

17-03-2015, 06:06

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Има ли будни вече?

Добро утро във вторник! Наспахте ли се? Дано да сте. Усмихнете се, ако няма на кой, то слънцето ще се покаже след 36 минути и със сигурност ще ви върне жеста.

На днешния ден през 1982 година тогавашния шампион в родната „А” група  ЦСКА, елиминира Ливърпул в продълженията в четвъртфинал от турнира КЕШ с 2:0. Шест години по-рано на същата дата Левски побеждава Барселона с 5:4 в 1/4-финал от турнира за Купата на УЕФА. Двубоят се счита за най-посещавания в историята на футбола ни - 70 000 зрители на националния стадион "Васил Левски".

Хубави спомени, остава надеждата, че някой ден отново ще има истински футбол в България…А, вие се възползвайте от Деня на евакуацията, който празнуват в Бостън и хуквайте за работа. Преди това, разбира се, прочете сутрешната порция полезна информация.

Хубав вторник!

ВРЕМЕТО
Слънцето най-накрая ще изкара един работен ден. Не може да работим само ние. Облаците ще поемат по друг път и целия ден ще бъде слънчево. А, за да не ви тежи може да извадите чадърите от чантите си-вероятността от превалявания е незначителна. Вижте повече.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
В столицата Слънцето ще изгрее в 6:36 часа и ще залезе в 18:34 ч. Продължителността на деня е 11 часа и 55 минути.
Луната е в зодиакалния знак на Водолей.

ТРАФИК
Има промяна на маршрута на автобус 20, за да нямате изненади, прочете тук подробности.

БЕЗ ВОДА
Преди да излезете, вижте ще има ли вода като се приберете. Подробности за планирани спирания, вижте тук.

НА ТЪМНО
Къде и за колко време днес в столицата се предвижда спиране на тока, погледнете тук.

ПРЕДСТОЯЩО

Заместник-върховният командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал сър Ейдриън Брадшоу пристига на официално двудневно посещение в България. В рамките на визитата си той ще се срещне със заместник-министъра на отбраната Димитър Кюмюрджиев, с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и ще посети 68-а бригада за специални операции. От 17.40 ч., в Министерството на отбраната ще се проведе съвместен брифинг на генерал сър Ейдриън Брадшоу и началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

От 10.00 часа в хотел „Радисън” Институтът за пазарна икономика организира дискусия на тема „Бедността в България: фактори, рискови групи и предизвикателства пред социалното подпомагане”.

От 11.00 часа зам. Кметът на Столична община Ирина Савина и кметът на район „Средец“ Вергиния Стоянова ще представят проектът за разширение на съществуващата сграда на 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин”, която е обявена за Архитектурен паметник на културата - местно значение в зала. Официална, Столична община.

От 11.00 часа на бул. „Дондуков”№11, ет.6 ще се проведе дискусия на тема: „Социалното предприемачество в България. Настояще, развитие и надежди“.

От 11.00 часа Националният съюз на трудово- производителните кооперации организира пресконференция на тема: „Социалното предприемачество в България. Настояще, развитие и надежди“ на бул. „Дондуков” 11 ет. 6.

От 13.00 часа ще се проведе заседание на Временна комисия за проучване на финансовото състояние на пенсионноосигурителните дружества и управляваните от тях универсални и професионални пенсионни фондове и прилагането на регулаторната рамка.

От 14.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе официална пресконференция на износителите на дървесина и дърводобивните предприятия в България.

От 14.30 часа ще се проведе заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

От 14.45 часа ръководството на ДПС ще даде пресконференция в Пресцентъра на ЦС на ДПС.

От 15.00 часа ще се състои пресконференция в “Нов театър” – НДК
със закрито представление за журналисти по повод четвъртата премиера за месец март
„Големият Bullshit”.

От 15.30 часа ще се проведе заседание на Постоянно действаща подкомисия по усвояването на средствата от Европейския съюз към Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

От 17.00 часа и ще бъде открита изложба „Красота от близо и далеч. Великденски яйца от Чехия, Словакия и България" се открива в залите на Националния етнографски музей при БАН.

От 18:45 часа в Нов български университет ще се проведе научен дебат на тема „Еволюция или сътворение“, организиран от Студентски съвет на НБУ.

От 19.00 часа министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще награди победителите в конкурса за най-добър ръководител, инвестирали в подобряване на условията за ползотворен труд и почивка. Събитието ще се проведе в София хотел Балкан, зала „Средец”.