Международен турнир по футбол в Генерал Тошево

Двубоите ще се играят и във Варна, Аксаково

За първа година град Генерал Тошево ще приеме домакинството на големия международен детско-юношески турнир по футбол “Среща на талантите”. Надпреварата ще се проведе под патронажа на кметовете на две общини – Аксаково и Генерал Тошево, като самите двубои ще се играят на три терена – футболните игрища с изкуствено и тревно покритие в градовете Варна, Аксаково и Генерал Тошево.

     Проектът е много амбициозен, а целта му е да популяризира футбола сред младежта и да повиши равнището на спортните умения на младите футболисти. Международният характер на надпреварата пък ще бъде насочен към обмяната на спортен и треньорски опит между самите клубове.

 Турнирът “Среща на талантите” ще се проведе от 10-ти до 20-ти юни 2015 година, съгласно действащите правила по футбол на Международната футболна федерация – FIFA.

     Участващите отбори ще бъдат разпределени по възраст в няколко групи, като всеки тим ще изиграе поне по 5 срещи в турнира. Шампионът и подгласниците ще бъдат наградени с купи, медали, дипломи и предметни награди. Индивидуални отличия ще получат най-добрият вратар, защитник и нападател.