Христо Боев е новия шеф на Регионалния инспекторат на образованието

След проведен конкурс

Христо Боев е назначен за началник на Регионалния инспекторат по образование, съобщи Дарик радио. Той е спечелил  обявения от министерството на образованието конкурс за поста.

Христо Боев е роден в Пловдив. Завършил е английска филология в ПУ „П. Хилендарски". Симултанен и писмен преводач от и на английски с втори френски и румънски. Преподавал е английски език в различни училища в Пловдив, както и в ПУ „П. Хилендарски". Автор е на разкази и литературни есета. Участва в литературни конференции. Специализира румънски език и литература в СУ „Св. Климент Охридски". Редовен докторант по съвременна британска и американска литература в Румъния. Има публикации в международни научни списания.

За позицията освен Боев е кандидатствал и началникът на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” в инспектората, който беше назначен и за временно изпълняващ длъжността началник на РИО. Двамата претенденти са представили концепции за развитието на образованието в областта и са се явили на събеседване в министерството.
Любомир Тодоров остава началник на отдела за инспектиране и организационно-методическа дейност.