2 години за лихвар, ама условно

Крими

17-03-2015, 13:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

4 години за отвличане и гавра срещу 15 години за катастрофа с жертва

Определението на Бургаски окръжен съд не подлежи на обжалване или протест

Наказание 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок получи Величко Пчеларов, след като Окръжен съд Бургас одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура Бургас споразумение за решаване на наказателното му дело. 
Със споразумението той се признава за виновен в лихварство в Поморие за периода януари 2002 г. до месец декември 2008 г. Той предоставил кредит на 13 лица срещу различна лихва, като общият размер на реализирания от него неправомерен доход от лихви възлиза на сумата от 11 494 лв.
Окръжен съд Бургас намери, че предложения от прокурора вариант за споразумение с наказание условно лишаване от свобода за 1 година и 2 месеца с 3 години изпитателен срок за несправедлив и предложи то да бъде увеличено на 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. 
Пчеларов заяви пред съда, че приема предложението на съда, разбира последиците от приключването на делото по този ред, съгласен е с тях и доброволно е подписал споразумението. 
Окръжен съд Бургас прие, че постигнатото споразумение, с направените в съдебната зала промени, не противоречи на закона и морала и го одобри. Определението му влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване и протест.