Фестивал ще "продава" Варна в Китай

Мисия Варна

17-03-2015, 13:17

Снимка:

primetime.unrealitytv.co.uk

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Млада жена изтегли кредит, за да отиде на рок концерт в САЩ

Посрещаме Марая Кери във Варна

Музикален фестивал наречен Вlacksea Rocks ще рекламира Варна на необятния китайски пазар . Това е трети етап на международния проект Stargate, чието пилотно издание ще е тази година. В Това твърдят организаторите му сред които музикантът Иван Кутиков, който от 26 години живее в Лос Анджелис и се занимава с разпространение на музикални продукти в Китай.

Фестивалът ще има конкурсна част и ще бъде в три вечери през август преди празника на града.  Концертите са предвидени за 12, 13 и 14 август в Двореца на културата и спорта. Според авторите на проекта той ще бъде излъчван по големи чужди телевизии и информацията за него ще достигне до 200 милиона потребители на световните социални мрежи, както и на специализираните за Китай и Русия. Проблемът е, че сумата която организаторите искат от община Варна е 300 000 евро и тя не е заложена в бюджета за тази година. Ако получи финансиране обаче фестивалът ще покани на варненска сцена звездата Марая Кери.

Водят се преговори с певицата за по-нисък хонорар, тъй като в момента той възлиза на 1,7 милиона долара, Иван Кутиков. Ако не се стигне до компромис като резервен вариант оставал американецът Бруно Марс

Останалите звезди на Blacksea Rocks ще Филип Киркоров с участието на дует Ритон и британската група "One Direction"

Проектът Stargate е с конкурсен характер и цели откриване на млади и талантливи певци от цял свят. Състезанието ще протече на 3 етапа. Първият ще е през март в Лос Анджелис, вторият през май в Лас Вегас, а финалният трети - през август във Варна.

Финалистите в музикалното състезание ще се включат в празничната програма за Деня на Варна - 15 август, обясни Иван Кутиков пред съветниците от общинската комисия по култура.

Една от причините екипът на Stargate да се спре на Варна е изборът на града за Европейска младежка столица'2017, разясни Иван Кутиков. Идеята му е форматът да стане традиционен, като кулминацията ще е през 2017 г.