ООН ще обяви песните, които носят щастие

Свят

17-03-2015, 15:20

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Плейлистата ще бъде огласена в петък от интернет музикалната програма Mix Radio

ООН ще публикува в края на седмицата списък на песните, които носят щастие, съобщи АФП, цитирана от БТА. Организацията покани всички желаещи да предложат в социалните мрежи песните, които ги карат да се усмихват и да се унасят от щастие. Плейлистата ще бъде огласена в петък от интернет музикалната програма MixRadio, за да съвпадне с Международния ден на щастието. В журито, което ще избере песните, са Ед Шийран и Джеймс Блънт, Джон Леджънд, Дейвид Гета, Давид Карейра. 

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун обяви тази инициатива във видеозапис, в който разкри любимата си песен – Signed, Sealed, Delivered на Стиви Уондър от 70-те години на миналия век. Миналата година ООН покани в интернет всички желаещи да танцуват от щастие под ритъма на песента Happy на Фарел Уилямс.

Международният ден на щастието се отбелязва от 2013 г. с резолюция на Общото събрание на ООН, в която е декларирано, че стремежът към щастие е фундаментална цел на човечеството. Всички жители на Земята имат правона щастие независимо от различията им по раса, цвят на кожата, социално положение.