Пиян шофьор на училищен автобус блъсна кола с две деца

Крими

18-03-2015, 10:17

Снимка:

в. Монитор

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Пробата му с дрегер показала 0,75 промила

Подпийнал шофьор на училищен автобус, превозвал около 40 ученици, във вторник сутринта блъснал в Карлово кола с две деца, съобщи в. Монитор.

Произшествието станало, докато 54-годишният водач на рейса давал на заден. Пробата му с дрегер показала 0,75 промила. За да е сигурно, че няма да бъде обвинен невинен човек, от шофьора Мюмюн М. е поискано да даде и кръвна проба.

При инцидента, станал на ул. "Васил Караиванов" в Карлово, няма пострадали. Рейсът с ученици пропуснал пресечка. За да се върне, шофьорът дал назад, без да погледне, че зад него има спрян автомобил. Секунда по-късно ударил форда на карловката Весела Сотирова. Тя пък возела двете си малки деца, които много се изплашили от връхлитащия ги рейс.

На произшествието била изпратена патрулка от местното районно управление. Униформените проверили шофьора на училищния рейс и били отчетени 0,75 промила, което е незначително превишение и затова най-вероятно шофьорът ще се отърве само с глоба. Той бил изпратен да даде и кръв, за да се установи дали дрегерът показва грешно, или шофьорът действително е карал ученици подпийнал. Във фирмата превозвач вече имали случай с шофьор, обвинен, че кара пиян, заради показанията на дрегер. Когато мъжът дал кръвна проба в болница, станало ясно, че е напълно трезвен.

Ако резултатите от кръвната проба са положителни, Мюмюн ще бъде наказан, обещаха от фирмата превозвач. Ако обаче се окаже, че не е пил, то от дружеството ще си търсят правата.

Техният шофьор имал дългогодишен стаж без наказания. Всяка сутрин той правел курсове от близкото село Васил Левски до Карлово с ученици и до вчера нямал никакви произшествия.