Заловиха автоджамбаз издирван от половин Европа на Летище София

Яро бил заловен зад волана на крадено Ауди

Автоджамбаз, издирван от половин Европа за кражба на коли, беше арестуван до летище София след зрелищна гонка с полицията, при която блъсна две патрулки. Ярослав Димитров, познат в подземния свят като Яро, бил заловен зад волана на откраднато тузарско “Ауди“ във фаталния петък, 13-ти, а впоследствие пуснат с мярка „подписка“. За екшъна, разиграл се около 20 часа, пише Телеграф, позовавайки се на свидетели, които в този момент са били в чакалнята на аерогарата. От МВР потвърдиха за случая, от съда уточниха, че Ярослав е пуснат с мярка „подписка“ в неделя.

„Смрачаваше се. Изведнъж видяхме как полицейски коли пресичат пътя на луксозно тъмно „Ауди А6“. От тях изскочиха маскирани ченгета и извлякоха от колата един мъж. След това му сложиха белезници и го отведоха. Всички се скупчихме пред аерогарата, за да гледаме“, разказва Ваня Иванова, която по това време изпращала мъжа си в командировка.

На десетина метра по-надолу ченгетата приклещили още един мъж и също го закопчали.

По-късно се оказало, че това е съучастник на Яро – Митко Дебелия, уточняват запознати със случая. По думите им, докато бягал с гепеното „Ауди“, Яро ударил две полицейски коли, които се нагънали като ламарини.

Автоджамбазинът имал европейска заповед за арест в три държави - Италия, Словения и Испания още миналата пролет, където свивал луксозните лимузини на чужденците. Столичното 4 РПУ също издирвало Яро за идентично престъпление. Димитров имал дебело досие, в което записал куп автокражби и кражби от апартаменти.