Автобусите в Банкя с нови маршрути

Заради изграждането на канализация до 20 май линиите 48 и 44Б ще бъдат с по-къс маршрут

Промени на трафика в Банкя до 20 май въвежда Столична община заради строежа на канализация. съобщиха от администрацията.

Въвежда се временна организация на движението за канализационен клон по ул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Гоце Делчев” до моста в началото на кв. „Михайлово” и ул. „Александър Стамболийски” в район Банкя. Това съобщиха от Столичната община. До полунощ на 20 май 2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Гоце Делчев” до моста в началото на кв. „Михайлово” и ул. „Александър Стамболийски” между ул. „Христо Смирненски” и ул. „Княз Борис I”.

До 20 май 2015 г. се променят и маршрутите на маршрути линии 48 и 44Б.

Автобусчетата с номер 48 ще минават по скъсен маршрут - от метростанция „Сливница” по маршрута си до кръговото кръстовище в центъра на гр. Банкя и надясно по ул. ”Стефан Стамболов”до автостанция Банкя. Рейс 44Б ще се движи по променен маршрут – от автостанция Банкя през кв. „Градоман” по ул. „Арбанаси” до обръщателно колело в кв. „Михайлово” и по ул. „Никола Вапцаров” до ул. „Александър Стамболийски” двупосочно.