Добро утро, София!

Животът

19-03-2015, 06:00

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Пак ни се размина пролетта

Добро утро в четвъртък! Днес няма Световен ден на...нещо си, но това не значи, че няма да се чувстваме празнично. Съвет: винаги намирайте повод за добро настроение и усмивка.

За жалост на времето нещо му е криво, пак се задават облаци, че и сняг...не се спря. Едно пиленце сутринта се надяваше и то на слънце, но ето на-няма, явно вчерашните лъчи са били заблуда. Жалко- една птичка пролет не прави, но пък е толкова сладка и пухкава...как да не й се зарадваш.

За да не слиза усмивката от лицето ви днес, прочете какво е добре да знаете за четвъртък в столицата. Да не стане така да се сапунисате и водата да спре, например...четете внимателно.

Хубав четвъртък!

ВРЕМЕТО
Точно когато решихме, че пролетта идва, Баба Марта реши, че още не сме заслужили топло време. Мокър сняг и облаци – това е прогнозата за четвъртък. Вижте повече тук.

СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА
В София Слънцето ще изгрее в 6:32 часа и ще залезе в 18:37 ч. Продължителността на деня е 12 часа и 4 минути.   
Луната е в зодиакалния знак на Риби.

ТРАФИК
Автобусите в Банкя са с нови маршрути. Причината е изграждането на канализация. Вижте тук подробности.

БЕЗ ВОДА
Днес центъра и студентите ще останат без вода. Кои райони на столицата още ще са на сухо, вижте тук.

НА ТЪМНО
Къде и за колко време днес в столицата се планува спиране на тока, погледнете тук.

А ЕТО И ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЪБИТИЯ В СТОЛИЦАТА
От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание. По време на заседанието президентът ще направи обръщение.
От 09.00 часа състав на СГС ще заседава по дело 12468/2014г , гражданско отделение 1-21 състав по заведения от Сдружението за правна помощ на потребителите колективен иск срещу общите условия на Профи Кредит България ЕООД.
От 9.00 часа ще бъде открита Национална кръгла маса по случай 20-годишнината на списание "Българска реч”. Събитието ще се състои в Заседателна зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
От 9.00 часа ще бъде открита втора годишна конференция „Иновации и предприемачество 2015“, която ще се състои на 19.03.2015г. в София Хотел Балкан (Шератон).
От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет .
От 9.30 часа в Централния военен клуб министърът на външните работи Даниел Митов ще открие конференция, която поставя началото на Европейската година за развитие в България.
От 10.00 часа в района на „Sense rooftop bar” с адрес бул. Цар Освободител 16 гражданите и гостите на града ще могат да измерят нивото си на хидратираност и да получат експертни съвети от проф. Донка Байкова и проф. д-р Веселка Дулева. Инициативата е част от програмата за отбелязване на Световния ден на водата – 22 март.
От 10.30 часа в зала „Триадица 2” на Гранд хотел София вицепрезидентът на ЕИБ Ласло Бараняй ще даде пресконференция относно дейността на ЕИБ през 2014 г. с фокус върху операциите в България и перспективите за бъдещо сътрудничество в страната.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде дадена пресконференция от граждани, засегнати от изготвянето на третия метродиаметър в София.
От 12.00 часа ще се проведе дискусия „Повече прозрачност за българската музика“ в „София Лайв Клуб”, ( пл. „България“ 1). По време на дискусията ще бъде представен казусът с прекъсването на отношенията на Сдружението за колективно управление на авторски права и музикални издатели „Музикаутор“ и New Media Lab.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция с участието на Георги Георгиев, представител на LEGEA за България.
От 17.00 часа ще бъде открита изложба Леда Старчева. Изложбата се организира от Държавния културен институт към министъра на външните работи в галерия „Мисията“, ул. „Алфред Нобел“ № 2 (вход от ул. „Александър Жендов“).
Oт 18.00 часа в Народно читалище „Младост“, улица „Методи Андонов“, зад пазар „Младост-1“ народните представители от ПП ГЕРБ-София Александър Ненков и Валентин Николов ще присъстват на среща с граждани от столичния район.
От 18.30 часа ще се проведе среща под надслов “Православие и съвремие”, в която ще участва д-р Николай Михайлов. Срещата се организира в ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
От 19.00 часа ще бъде осветена сградата на Столична община на ул.”Московска” 33 в синьо. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община и кмета г-жа Йорданка Фандъкова във връзка с кампанията в подкрепа на хората с колоректален карцином, която се провежда под надслов - "За да ме има повече време в къщи".