Започват „Цариградско” на 14 април

Ремонтът ще струва 19 милиона лева от бюджета на Общината

Ремонтът на булевард „Цариградско шосе” започва след трите почивни дни по Великден, на 14 април.

Първо ще стартира обновяването на 5.8-километровата отсечка от бул. "Ал. Малинов" (от разклона за летището и "Младост") до разклона за Околовръстното шосе, предаде БНТ.

До края на седмицата изпълнителят на поръчката трябва предостави график за организацията на движението през първия етап от ремонта на столичния булевард.

Тогава ще стане ясно кога ще започне ремонтът на другия участък от „Цариградско шосе” – между „Алея Яворов” и моста на Четвърти километър (2.5 км).

От Столичната община обявиха, че единият вариант е ремонтите на двете отсечки да започнат успоредно след Великден, а другият е – след приключване на учебната година за малките ученици.

Обновяването на двете отсечки струва 19 милиона лева от бюджета на Общината. Обединението на „Трейс Груп Холд” и на свързаната с нея „Инжпроект” ООД се класираха на първо място в търга за ремонта на две нови отсечки от „Цариградско шосе”.

Трафикът по булеварда ще бъде затруднен пет месеца и трябва да приключи до 1 септември тази година.

Миналата година трафикът по „Цариградско шосе”, беше затруднен повече от половин година заради ремонта на участъка от разклона за „Младост” до моста на 4-ти километър.